Basiscursus

Home » Cursussen » Basiscursus

Basiscursus

Bij Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn bieden we een uitgebreide basiscursus van 6 weken aan, waarbij zowel u als uw hond leren om samen te werken en gehoorzaam te zijn.

Basiscursus – 6 weken: Leren Samenwerken en Gehoorzaamheid

  • Week 1: Kennismaking en Basisvaardigheden Tijdens de eerste week maken we kennis met uw hond en beginnen we met het opbouwen van een sterke band tussen u en uw viervoeter. We introduceren basisvaardigheden zoals zit, lig en wandelen zonder trekken.

  • Week 2: Versterken van Fundamentele Gehoorzaamheid In de tweede week bouwen we voort op de basisvaardigheden en concentreren we ons op het versterken van gehoorzaamheid. We leren uw hond om te reageren op commando’s met meer consistentie en precisie.

  • Week 3-4: Samenwerken in Verschillende Omgevingen Gedurende de derde en vierde week gaan we aan de slag met het trainen van uw hond met afleidingen. We leren uw hond om zich te gedragen en gehoorzaam te zijn, zelfs wanneer er afleidingen zijn.

  • Week 5-6: Voortzetting en Evaluatie In de laatste twee weken herhalen we de geleerde vaardigheden en evalueren we de voortgang van uw hond. We bieden ook advies en tips voor verdere training en ontwikkeling.

Naar keuze zijn er op zondag (ochtend), zondag (middag), maandag (avond) praktijklessen. De lessen op zondag worden gedurende de winterperiode gegeven op onze binnenlocatie in Nieuwkoop. De praktijkles op maandagavond wordt op de buitenlocatie in Aarlanderveen gegeven. Op donderdagochtend en donderdagavond is er online theorieles en tussendoor krijgt u ‘huiswerk’ om het geleerde in praktijk te brengen. Want het is leuk als de hond ‘op school’ naar u luistert, maar het is natuurlijk nóg belangrijker dat u thuis en in de eigen omgeving goed met elkaar uit de voeten kunt.

U zult merken dat u en uw hond samen veranderen, wat het leren voor beide partijen prettig maakt. De cursus geeft een snel en optimaal resultaat: u zult versteld staan van wat uw hond én u leren in slechts een paar weken tijd. Het is de basis voor een leven lang een fantastische relatie met uw hond.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De eerste les is altijd een online theorieles. Daarna volgt u één keer per week een praktijkles en één keer per week de theorieles.
Het praktijkgedeelte is naar keuze op zondagochtend, zondagmiddag of maandagavond. Het theoretische deel van de Basiscursus wordt gegeven middels online bijeenkomsten, deze zijn elke donderdag om 10.00 uur of om 19.30 uur te volgen vanuit uw eigen luie stoel. U ontvangt na inschrijving van ons een uitnodiging voor het bijwonen van de online bijeenkomsten.

Het praktijkgedeelte duurt ca. 45 minuten, het theoretische deel duurt ca. 1 tot 1,5 uur.
De basiscursus start elke zes weken. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven werken we met kleine praktijkgroepen.

Als afsluiting is er een eindevaluatie tijdens de laatste praktijkles.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa twaalf weken oud. Een maximum leeftijd is er niet, een hond is immers nooit te oud om te leren!

Wat kost het?

De cursus die in totaal bestaat uit 12 lessen kost € 197,50

Startdatum: donderdag 4 april 2024

 

Les Datum
les 1       (online theorie) Donderdag 4 april
zondag, maandag
les 3       (online theorie) donderdag 11 april
les 4        (praktijk) zondag, maandag
les 5        (online theorie) donderdag 18 april
les 6        (praktijk) zondag, maandag
les 7        (online theorie) donderdag 25 april
les 8        (praktijk) zondag, maandag
les 9        (online theorie) donderdag 2 mei
les 10       (praktijk) zondag, maandag
les 11      (online theorie) donderdag 9 mei
les 12      (eindevaluatie praktijk) zondag, maandag

 

Geen wachtlijsten voor pups

U kunt direct starten met de puppycursus

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk

Gecertificeerde instructeurs

Zij dragen graag hun kennis aan u over