Het team

Home » Het Team

Edwin Kuit, eigenaar en kynologisch instructeur (hoofdinstructeur)

Mijn naam is Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur van Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer en Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn.
Na mijn leven lang in Alphen gewoond te hebben woon ik nu sinds vorig jaar met mijn gezin in Boskoop.

Sommige mensen zullen mij misschien nog kennen van de VSB-bank/Fortis. Na jarenlang in de financiële dienstverlening gewerkt te hebben kwam er in 2010 door een reorganisatie een eind aan deze loopbaan. Dat was voor mij het moment om het roer om te gooien en te gaan doen wat ik echt leuk vind!

Honden hebben altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven uitgemaakt. Zowel vroeger thuis als daarna. Via één van onze honden, Golden Retriever Tobias, ben ik in contact gekomen met Martin Gaus Hondenscholen. De manier van trainen en de visie op omgang met honden sprak mij zeer aan. Om mij hier verder in te verdiepen ben ik de Instructeurscursussen bij de Martin Gaus Academie in Lelystad gaan volgen. Daarnaast was een intensieve stage bij het Martin Gaus gedragscentrum onderdeel van het opleidingstraject. Na het afronden ben ik bij Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer gaan werken en kreeg ik in 2012 de prachtige kans om deze over te nemen.

In de afgelopen 9 jaar is het team van Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer gegroeid en zijn we klaar voor de volgende stap in Alphen waar we met heel veel plezier aan de slag gaan. Zowel ikzelf als mijn teamleden volgen met grote regelmaat bijscholingen om up to date te blijven en verder te professionaliseren.

Het geven van trainingen aan baas en hond is iets waar ik heel veel plezier aan beleef. Het zien groeien van de combinatie en de samenwerking die hierdoor tot stand komt is fantastisch om te zien.

 
Ik hoop jullie dan ook snel te ontmoeten bij Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn.

Danielle Bremmer, kynologisch intructeur en instructeur detectie

Mijn naam is Daniëlle Bremmer en ik ben instructeur bij de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn. 

Van jongs af aan gek op dieren en van huis uit ben ik opgegroeid met honden. Toen ik 18 was mocht ik eindelijk mijn eigen hond uitkiezen, vanaf dat moment heb ik altijd één of meerdere honden gehad.

 Na mijn middelbare school heb ik de opleiding management  paardenhouderij gevolgd en ben ik gaan werken als stalruiter. Dit heb ik 8 jaar lang met heel veel plezier gedaan. Hierna heb ik vooral administratief werk gedaan, maar ik was er al gauw achter dat ik het buiten werk en het werken met dieren miste. In die tussentijd nam ik een herplaatser in huis. Deze hond bleek een grotere rugzak te hebben dan vooraf gedacht en zo kwam ik bij de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer terecht. We hebben samen veel geleerd en bij mij omstond de droom om ooit zelf les te mogen en kunnen geven.

Het duurde nog een paar jaar voor ik het aandurfde, maar uiteindelijk ben ik de opleiding kynologisch instructeur gaan volgen bij de Martin Gaus Academie. Mijn stage heb ik gevolgd bij de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer en ik had het geluk dat ik hier na mijn opleiding gelijk aan de slag kon. Daarnaast heb ik de opleiding detectie instructeur gevolgd bij de Nederlandse Detectiebond en inmiddels heb ik een aantal detectie cursussen in zowel Zoetermeer als Alphen a/d Rijn mogen geven. Naast gehoorzaamheid vind ik het belangrijk om leuke dingen met je hond te doen, ik kijk er erg naar uit om met jullie aan één of misschien wel alle twee van deze punten te gaan werken.

 Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten.


Nanda Maliepaard, kynologisch instructeur en kynologisch masseur

Hallo allemaal, ik ben Nanda Maliepaard en wil me graag even voorstellen.

Na jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven als Directie Secretaresse heb ik besloten mezelf om te scholen naar Kynologisch Instructeur, omdat het werken met honden mij enorm veel positieve energie geeft. 

Ik heb de opleiding gevolgd aan de Martin Gaus Academie in Lelystad waar ik ben klaargestoomd om de kennis op u over te dragen. Ik kijk ernaar uit u hetzelfde enthousiasme te mogen overbrengen en te ervaren hoe fijn het is om samen te werken met uw hond, waardoor jullie band nòg hechter wordt.

Naast het lesgeven in groepsverband pak ik ook veel van de prive lessen op. Het mooiste aan dit werk is het zien groeien van de rust doordat er duidelijk gecommuniceerd wordt tussen de hond en u (begeleider). Verder ondersteun ik Edwin op administratief gebied en sta ik u ook graag te woord bij vragen van A tot Z. 

Tevens heb ik ook de opleiding Kynologisch Masseur afgerond. Het masseren van honden is nog niet heel erg bekend, maar we zien enorm veel positieve reacties op de behandelingen. Wilt u uw hond leren zichzelf te ontspannen, dan kan dat middels deze massage.

Zelf ben ik het trotse baasje van Bikkel ( ruwharige dwergteckel ) en spreek ik uit ervaring dat het trainen met je hond het leukste is dat er is!

Ik hoop u snel te mogen ontmoeten tijdens een les òf via de mail.


Natascha Doze, kynologisch instructeur en kynologisch masseur

Mijn naam is Natascha Doze, instructeur bij Martin Gaus Zoetermeer.

Er komt een punt in je leven dat je bewust gaat kiezen voor het creëren van je eigen geluk. Na jarenlang gewerkt te hebben in de zakelijke dienstverlening werd het me meer dan duidelijk dat ik van mijn liefde voor dieren en natuur mijn werk wilde gaan maken.

Die liefde is vooral gericht op honden en ik had dan ook zelf twee heerlijke Berner Sennen lobbesen Charlie en Beer. Helaas zijn ze veel te vroeg overleden, maar ik hoop op een niet al te lange termijn er weer één (of twee…) te bemachtigen. Mijn eerste Berner Charlie is op heel veel manieren mijn life changer geweest. Hij was de reden voor de opleiding tot instructeur en later tot hondenmasseur. Met Beer heb ik van alles en nog wat gedaan, van massage partner tot behendigheid, van hoopers tot neuswerk, super leuk.

Na te zijn klaargestoomd op de Gaus academie heb ik het geluk gehad bij goede hondenscholen te mogen werken als instructeur. Werken met honden is super leuk, iedere hond is een uniek exemplaar. Maar ook het begeleiden van de eigenaren en deze samen met hun hond te zien groeien is een mooie ervaring. Bij mijn trainingen staat dan ook naast rust en structuur, plezier en het leren lezen van je hond bovenaan mijn to-do list. De rest komt dan wel vanzelf…

Naast instructeur ben ik ook gediplomeerd hondenmasseur. Ik behandel honden met fysieke en mentale problemen zodat ze letter en figuurlijk beter in hun velletje komen te zitten. Massage in combinatie met oefeningen kunnen een hond relaxter, fitter en dus gelukkiger maken.

Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten op het veld om vol enthousiasme met elkaar aan de slag te gaan!


Mathieu Geerling, kynologisch instructeur

Hallo, Ik ben Mathieu Geerling, één van de instructeurs hier.

Vanaf kinds af aan was ik al bezig met honden en toen ik ging samenwonen was het dan ook duidelijk: Hier komt een hond. Toen we op dit punt kwamen, voelde ik de verantwoordelijkheid dat ik moest weten waar ik aan zou beginnen. Iets wat startte met veel Youtube en filmpjes bekijken, blogs lezen en podcast luisteren, wat vervolgens met een kleine push in mijn rug door ging tot de opleiding Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie. Tijdens de opleiding, werd mij geadviseerd om om stage te lopen bij een Martin Gaus Hondenschool. En inmiddels sta ik hier 5 dagen in de week met veel enthousiasme les te geven. 

Honden trainen is voor mij meer dan “Eventjes de basis aanleren”. Maar draait er bij mij veel meer om, om je hond te leren begrijpen, te ondersteunen, maar vooral te leren samenwerken.
Voor mij is samenwerken één van de belangrijkste pijlers in het trainen van honden en brengt voor mij ook gelijk de leukste vraag met zich mee: Wat motiveert jouw hond? en als het nodig is: Hoe kunnen we jouw hond meer motiveren om met jou samen te werken.

Om mijzelf hier nog verder in te verdiepen, ben ik op dit moment ook bezig met verschillende (bijscholings)cursussen met betrekking tot Motivatie, Obedience, Apporteren en Puppy’s

Laten we samenwerken aan een fijne, enthousiaste en stabiele basis voor Hond en Geleider.


Saskia Tas, kynologisch instructeur

Mijn naam is Saskia Tas, zo lang als ik mij kan herinneren heb ik altijd een hond gewild.

Ik kwam uit bij Don, mijn eerste Border Collie, een schattig pupje van 9 weken oud, met wie ik op cursus ging. Vol vertrouwen stond ik daar op het veld, maar de moed zakte mij al snel in de schoenen toen bleek dat Don voor alles en iedereen aandacht had, behalve voor mij. Blaffen, trekken aan de riem, in mijn broek bijten, hij deed het allemaal. Gelukkig werd ik goed begeleid en na een paar lessen zag ik de omslag bij zowel Don als mij. We gingen elkaar steeds beter leren kennen en vertrouwen, waardoor we de eindtest met prachtig resultaat hebben afgerond.

Ik vond het zo fijn om samen met Don te werken dat ik ook ben begonnen met schapen drijven. Inmiddels heb ik 3 border collies en neem ik deel aan schapendrijf wedstrijden. Het bleef kriebelen om het plezier dat ik heb tijdens het werken met mijn honden over te willen brengen op anderen. Hierop heb ik besloten om naast mijn werk in de jeugdpsychiatrie weer terug de schoolbanken in te gaan en stage te gaan lopen bij een hondenschool. Na deze opleiding met succes te hebben afgerond ben ik aan de slag gegaan bij Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer waar ik verschillende groepslessen verzorg. Naast de reguliere groepslessen, geef ik ook privelessen en ben ik officieel nadac hoopers instructeur. Hoop jullie snel in mijn lessen te zien.

 


Hilda van Rijn, kynologisch instructeur

Mijn naam is Hilda van Rijn


Georgine Mol, kynologisch instructeur

Mijn naam is Georgine Mol en ik ben opgegroeid omringd door dieren. Ook toen ik op mezelf ging wonen, duurde het niet lang voordat de dieren deel uitmaakten van het huishouden.

Als het kon waren er honden. In 2010 ben ik voor mezelf begonnen en kon ik mijn eigen tijd indelen. Sindsdien zijn er altijd honden geweest. Vanaf pup en ook herplaatsers. Momenteel hebben mijn man en ik drie heerlijke honden als huisgenoten. Alle drie herplaatsers, waarvan twee veteranen. 

Mijn passie voor dieren komt ook tot uitdrukking in mijn bedrijf. Ik heb een natuurgeneeskundige praktijk voor mens en dier. Ik help mensen en dieren om hun gezondheid te verbeteren. De nadruk ligt op voeding en energie. Daarnaast werk ik veel met Bachbloesems. Dit is ook voor dieren vaak een fijne ondersteuning als ze klachten hebben op het emotionele vlak. 

Om me nog verder in honden en hun gedrag -met bijbehorende emoties- te verdiepen, ben ik in 2020 gestart met de opleiding tot hondengedragstherapeut. Deze HBO opleiding hoop ik in 2024 af te ronden. 

Ik hoop u en uw hond snel op het trainingsveld te ontmoeten!

Geen wachtlijsten voor pups

U kunt direct starten met de puppycursus
Nog geen startdatum bekend, stuur ons een email bij interesse

 

Les Datum
 les 1 22 november
 les 2 29 november
 les 3 6 december
 les 4 13 december
 les 5 20 december
 les 6 27 december

 

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk

Gecertificeerde instructeurs

Zij dragen graag hun kennis aan u over