Het team

Home » Het Team

Danielle Bremmer, eigenaar en kynologisch instructeur 

Mijn naam is Daniëlle Bremmer en ik ben eigenaar en instructeur bij de Martin Gaus Hondenschool Alphen a/d Rijn.

Van jongs af aan gek op dieren en van huis uit ben ik opgegroeid met honden. Toen ik 18 was mocht ik eindelijk mijn eigen hond uitkiezen, vanaf dat moment heb ik altijd één of meerdere honden gehad. Op dit moment heb ik vier honden, Kim een Labrador van 13 jaar, Elvis een American Akita van 7 jaar, Ziva een Cocker Spaniël van 6 jaar en Polly een Polski Spaniël Mysliwski van 1 jaar. 

Na mijn middelbare school heb ik de opleiding management  paardenhouderij gevolgd en ben ik gaan werken als stalruiter. Dit heb ik 8 jaar lang met heel veel plezier gedaan. Hierna heb ik vooral administratief werk gedaan, maar ik was er al gauw achter dat ik het buiten werk en het werken met dieren miste. In die tussentijd nam ik een herplaatser in huis. Deze hond bleek een grotere rugzak te hebben dan vooraf gedacht en zo kwam ik bij de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer terecht. We hebben samen veel geleerd en bij mij ontstond de droom om ooit zelf les te mogen en kunnen geven.

Het duurde nog een paar jaar voor ik het aandurfde, maar uiteindelijk ben ik de opleiding kynologisch instructeur gaan volgen bij de Martin Gaus Academie. Mijn stage heb ik gevolgd bij de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer en ik had het geluk dat ik hier na mijn opleiding gelijk aan de slag kon. Daarnaast heb ik diverse andere opleidingen zoals detectie, speuren, hoopers, rally-o, agility en nosebedience met succes afgerond. Ik ben op dit moment nog bezig met de opleiding gedragtherapeut bij Annorlunda en met de opleiding psychosociale hulphonden instructeur bij Kynotrain.

Per 1 januari 2023 heb ik Martin Gaus Hondenschool Alphen a/d Rijn overgenomen van Edwin Kuit. Een geweldige kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik kijk er erg naar uit om er samen met de cursisten wat moois van te gaan maken!

Naast gehoorzaamheid vind ik het belangrijk om leuke dingen met je hond te doen, ik kijk er erg naar uit om met jullie aan één of misschien wel alle twee van deze punten te gaan werken.

Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten.


Hilda van Rijn, kynologisch instructeur

Hilda van Rhijn

Liefde voor honden zit in mijn hart. Jaren geleden hebben we Amber, onze liefste hond (kruising herder, labrador, friese stabij) opgehaald bij een boerderij in de buurt.  Aangezien ik toen nog geen ervaring had met het opvoeden van honden heb ik besloten om de puppy training bij de hondenschool in Alphen ad Rijn te doen.  Er ging een wereld voor ons open. Terugkijkend, nog meer  voor mij dan voor Amber! Samenwerken, een band opbouwen…. daar is de basis gelegd voor bijna 15 jaar geluk en plezier.

Voordat Amber kwam heb ik jarenlang gewerkt als logopedist en later als personeelsmanager en trainer in het bedrijfsleven. Tussendoor runde ik een klein restaurantje, een heerlijke hobby van mij.

Na het overlijden van Amber was de leegte elke dag voelbaar in ons huis.  We hebben regelmatig vakantielogeetjes in huis, dat is heel leuk. Echter, ik wilde meer leren over de wereld achter de hond, hoe leren honden, hoe beleven honden, hoe kunnen honden met ons samenleven?? Aangezien wij eerder zelf de Martin Gaus trainingen hadden gevolgd, besloot ik de opleiding tot kynologisch instructeur  aan de Martin Gaus Academie te starten.  Na mijn stages bij de hondenscholen in Zoetermeer en Alphen ad Rijn , ben ik nu trots om zelf als instructeur nieuwe honden en hun maatjes de weg te wijzen naar een gelukkig samenleven… dat is mijn missie, dat is mijn passie!


Geen wachtlijsten voor pups

U kunt direct starten met de puppycursus

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk

Gecertificeerde instructeurs

Zij dragen graag hun kennis aan u over