Speuren

Home » Workshops » Speuren

Speuren

Iedere hond kan speuren! Jong, oud, groot of klein. Tijdens de speurlessen speurt de hond aan een lange lijn naar de spoorloper. Dit kan een bekend, maar ook onbekend persoon zijn. Dit noemen we ook wel mantrailen.

Gedurende de lessen zullen sporen steeds langer en ingewikkelder worden en leren we de hond om aan te geven dat hij een voorwerp van de spoorloper is tegengekomen. U begeleidt en ondersteunt uw hond tijdens het speuren. U doet het dus samen.

Voor wie?

Speuren is voor iedere hond geschikt. Er is geen eis aan eventuele eerdere training. Als er in een groep getraind wordt moet de hond wel sociaalvaardig naar andere honden zijn.

Hoe zijn de lessen opgebouwd?

U start met een introductieles of met de cursus kennismaken met speuren. Hierin leggen we een aantal basisprincipes uit.

Vervolgens kunt u een leskaart aanschaffen en gaat u in (wisselende) groepjes van maximaal 3 honden (of indien gewenst individueel) aan de slag. U schaft deze 5- of 10-lessenkaart aan via onze website (klik op direct inschrijven). Vervolgens zullen wij telefonisch of per email contact met u opnemen voor het inplannen van de lessen. Deze lessen kunnen plaatsvinden op wisselende tijden en in wisselende groepen.

De lesdagen is op zaterdag en de lestijd zal in overleg worden bepaald. De lessen worden gegeven in het Bentwoud bij Boskoop.

Kosten

Introductieles van 45 minuten € 45,00 (individueel)

Workshop van ca. 2 uur € 35,00 (meerdere honden)

Een lessenkaart voor 5 groepslessen van 1 uur € 137,50 

Een lessenkaart voor 10 groepslessen van 1 uur € 265,– 

Een lessenkaart voor 5 privélessen van 30 minuten € 175,00

De leskaart is een half jaar geldig. 

Geen wachtlijsten voor pups

U kunt direct starten met de puppycursus

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk

Gecertificeerde instructeurs

Zij dragen graag hun kennis aan u over